Négyrészes kiszúrókészlet, mellyel gyönyörű fondant vagy marcipán rózsákat készíthetünk.
A következőkre lesz szükség:
- Fondant vagy marcipán massza
- Nyújtófa
- Ecset és víz
- Keményítő a nyújtáshoz
A fondantot vagy marcipánt gyúrjuk át, majd nyújtsuk vékonyra kevés keményítővel megszórt felületen. Szúrjuk ki az ötágú kiszúróval a fondantot, majd a szirmokat a formázóval vékonyítsuk el. Készítsünk még 2-3 ilyen kiszúrt alapot. Nedvesítsük meg egy vizes ecsettel az első virágszirom alapot.
Készítsünk egy kis kúpot a rózsa közepének, majd helyezüzk az első virágszirom közepére. Egyesével hajtsuk fel a szirmokat a kúpra úgy, hogy a tetejét kissé visszahajtjuk, mint a rózsa szirmait. Ha felkerült mind az öt szirom, helyezzük a következő kiszúrt és megnedvesített sziromra, és azt is hajtsuk a virág közepébe.
A következő videón megnézhető a teljes folyamat:
Cimkék:fondant virág készítése