Sütisdoboz Tortadekoráció
Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Termékek

    Burkoló anyag összehasonlítás

    Tortadíszítési technikák, 2019. 10. 17.

    Talán az egyik legtöbbet felmerülő kérdés, hogy a fondantjainkat még nem próbáló Vásárló melyik burkoló anyagot válassza elsőre. A válasz sajnos közel sem egyszerű, hiszen ahány ember, annyiféle technika, gyakorlottság, és egyéni preferencia létezik. Az anyagok alap tulajdonságai alapján most összeszedtük a termékeink erényeit és hátrányait, segítve ezzel a választást. A vélemény persze szubjektív, saját tapasztalatainkat tükrözi.

    Smartflex Velvet - sokoldalú anyag, mivel elég masszív az állaga, figurákhoz is és melegben is könnyen használható. Rugalmas, de elég kemény, így nem könnyű a nyújtása, azonban vékonyra kinyújtható. Sokan a lágyabb Unidec-kel keverve szeretik használni, erre a keverékre esküsznek, de önmagában is jól burkolható. A hűtőben elég keményre dermed a tortán, de kivéve kevésbé izzad, párásodik emiatt a felület. Magyar termék :)

    Unidec - kifejezetten lágy, ez a nyári melegben és párás időben hátrány, könnyen ragad és nyúlik. Emiatt viszont könnyű formázni, de gyakorlottságot igényel a szép munka vele. Érdemes kevés Bakels vagy Smartflex Velvettel keverni, hogy a lágyulást megelőzzük. Van, aki keményítőzi, ez azonban nagyon ki tudja az anyagot szárítani, mi inkább a keverést ajánljuk. Magyar termék.

    Bakels - Pettinice - hamar szárad, szépen rádermed a tortára, így a Profik előszeretettel használják.Gyakorlottságot igényel a használata, azonban akik már sokfélét próbáltak, legtöbbször ennél maradnak, mert az eredmény szép sarkos és egyenletes. Nem ragad, rádermed a tortára, így kevésbé kell aggódni a párásodás és "izzadás" miatt.  Svéd termék. 

    One-cake - a legrugalmasabb anyag, a kezdők kedvence. Nem alkalmas sarkosításra, de nem szakad olyan könnyen, így sikerélményt okoz a kezdők számára is. Magyar termék. 

    + 1: Marcipán: A háromszoros marcipánmasszát az íze, mandulatartalma miatt szeretik sokan, azonban burkolni nem könnyű vele, mert az állaga nem olyan homogén, szemcsés. A marcipán is keverhető fondanttal, így az íz is marcipános, de könnyebb vele a munka. 

    Minden anyagot javaslunk alaposan átgyúrni használat előtt, akár egy kis Crisco-val, kókuszzsírral, nyújtani pedig keményítőn javasolt. 3-4 mm-nél ne nyújtsuk vékonyabbra. A burkolásról bővebben. 

    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.